Deklerck Joris - Spriet bvba

Joris Deklerck
Rozendalestraat 129 8750 Wingene

0475591888

Deklerck Joris - Spriet bvba

Joris Deklerck
Rozendalestraat 129 8750 Wingene

0475591888

Ventilatie van het huis

Deklerck Joris - Spriet bvba is installateur van woonhuisventilatie met of zonder warmterecuperatie.

Door de goede isolatie van de hedendaagse woning is er weinig circulatie van verse lucht mogelijk. Een goede ventilatie van uw huis is echter zeer belangrijk. Het vermijdt problemen zoals slechte geuren, vochtigheid, condensatie op de beglazing, schimmels,…
Er zijn zowel locale installaties, voor het ventileren van bepaalde ruimtes, als centrale installaties voor de hele woning beschikbaar.

De Vlaamse overheid legt aan nieuwbouwwoningen en gerenoveerde woningen een aantal EPB-eisen op om de energieprestatie van woningen te verbeteren. Daarbij moeten ook de nodige ventilatievoorzieningen gerespecteerd worden.

Woningventilatie met warmterecuperatie

Om op een energiezuinige manier te ventileren is er balansventilatie met warmterecuperatie: deze toestellen zorgen er voor dat de koude lucht die van buiten naar binnen komt, wordt opgewarmd door de warme lucht die van binnen naar buiten wordt gezogen. Zo gaat er slechts een zeer klein percentage warmte verloren. Bij een goede isolatie en goede luchtdichting kan hiermee een forse besparing op de verwarmingsfactuur worden gerealiseerd.

Woningventilatie zonder warmteterugwinning

Bij de installatie van een dergelijk systemen moet men er voor zorgen dat de roosters en ventilators goed vastgezet worden zodat er geen vochtige lucht in de woning kan komen. De sensoren die de hoeveelheid vochtigheid in de lucht meten moeten op de juiste locatie geplaatst worden zodat de ventilators op het juiste moment in werking treden.

Voor ventilatiesystemen werken we graag samen met Lindab.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om advies en informatie te krijgen over woningventilatie.